Meteorologia pas a pas

Un Blog per l'aficionat la meteorologia , obert i participatiu . per apendre i disfrutar.

miércoles, marzo 12, 2008

I si el temps per Setmana Santa fos un castig diví?

**Escrit que he publicat al meu blog de Records de l'Escala: .

www.larocadelcargol.blogspot.com


Ai senyors , quin temps tindrem aquesta Setmana Santa? Farà tramuntana? Plourà? Tindrem uns dies collonuts?

Deixem parlar la veu de la experiència i de la observació: Porto ja molts anys venint a l'Escala per Setmana Santa i la observació em diu que molts d'aquests anys ens ha fet mal temps , ha plogut , ha fet tramuntanes violentes i persistents o ha fet llevants amb forts temporals i pocs anys hem tingut una Setmana Santa assolellada .

l'Explicació és ben senzilla , ens trobem a l'entrada de la primavera ,en aquesta època de equinocci deixem d'estar sota la influència dels potents anticiclons d'hivern , el jet polar és més inestable es a dir pot sofrir ondulacions molt més importants.Per tant les borrasques poden baixar més de latitud i petar de ple contra la península o es poden obrir passadissos de vents freds del nord. Per tant destaca per sobre de tot la variabilitat.

Meteorològicament queda clar que tenir temps revoltat es el més normal del món per aquestes dates, però i socialment? Ai! Alerta! aquí hem tocat os. Temps de vacances ,per tant temps de lleure per gaudir de l'entorn. El que marxa fora de vacances (per exemple a l'Escala) té unes ganes tremendes de que fagi bon temps per poder pendre els primers sols de la temporada ,per poder lluir els primers "modelitos" primaverals i per fer llargues passejades.

Ara bé! quan ens topem amb diades dolentes , lògicament entrem en una profunda fustració ,ens enrabiem i ens perguntem si ens mereixem això?

I si el mal temps fos un càstig diví? .

Hem de tenir en compte que estem en temps de penitència , meditació,reflexió i dejuni.Recordem que per Jesucrist va ser la seva "setmana tràgica" particular.

Mentrestant la resta de mortals retenim les paraules VACANCES i GAUDIR al nostre caparró.

I si el mal temps per Setmana Santa fos un càstig diví ?

Reflexionem ,siusplau , reflexionem.