Meteorologia pas a pas

Un Blog per l'aficionat la meteorologia , obert i participatiu . per apendre i disfrutar.

jueves, febrero 07, 2008

Inagurem el febrer amb un front de SW ,però persisteix la sequera i l'anticicló.

Hem estrenat el Febrer amb pluges


Els dies 3 i 4 de Febrer ens va creuar un sistema frontal del sud-oest que va deixar pluges significatives a la cara sud dels Pirineus i zona del Montseny . En aquests dos indrets les quantitats es van apropar als 60mm.

La costa central , entre el Baix Llobregat i Maresme i el pre-litoral també van rebre precipitació en tres dies consecutius: dissabte , diumenge i Dilluns , els registres van ser més modestos que el cas anterior però en zones del Baix Llobregat es van arribar als 27mm , en zones del Barcelonès als 17mm i en zones del Maresme als 22mm.

Anticicló i sequera persistents

Aquestes pluges no han sigut més que un parèntesi en l'episodi de sequera que estem patint des del 2006 , el temps anticiclònic de novembre,desembre de 2007 i gener de 2008 ha sigut molt persistent , amb pressions mitjanes mensuals superiors als 1021hPa en el cas de Gener de 2008, a 1023hPa el desembre de 2007 i de 1017hPa el mes de novembre de 2007 , reflexen clarament aquesta persistent situació.

En els dos darrers mesos només hem tingut dues situacions de pluges , però no pas prou extenses ni abundants per cobrir les expectatives de tot el territori català, les terres de ponent , la catalunya central i el Pirineu continuen en crisi hídrica . Els embassaments molt per sota del seu nivell habitual , ronden només el 30% de la seva capacitat i ja s'esta parlant de mesures per aportar aigua a l'àrea metropolitana de BARCELONA. El pitjor potser es que no es veu un canvi significatiu en les properes setmanes , ja que el anticicló ens marcarà territori de ben aprop ,amb pressions que rondaràn els 1030hPa. El mes destacable potser serà la reaparició de les boires de cara al cap de setmana i la baixada de les temperatures mínimes i màximes poc a poc però dia a dia .

Malgrat tot,també cal dir que el Pirineu , presenta enguany molt millor temporada que el passat 2007 i 2006, la neu hi es present per sobre dels 1500m (en general) i a cotes altes fins i tot hi és relativament abundant . El desgel es una petita esperança ,però no serà pas una solució ja que fan falta molts litres per recuperar l'estat normal dels embassaments.

Estat dels embassaments a Catalunya:

http://mediambient.gencat.net/aca/documents/ca/
embassaments/dades_embassaments_ca.pdf

3 Comments:

At 1:10 p. m., Anonymous Anónimo said...

Hola Sergi,

El meu nom és David i també sóc del barri. Només volia comentar-te si t'animaries a col·laborar amb la revista que edita l'Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar, el SANT ANDREU DE CAP A PEUS, publicant una mena de taula resum del mes que sovint he vist que realitzes. La revista surt mensualment (excepte l'agost) i estic pensant que seria molt interessant fer constar a la revista del temps que fa per informar als veïns i veïnes. Com puc contactar amb tu?

 
At 3:12 p. m., Anonymous Anónimo said...

Hola David. Estic disposat a portar endavant aquesta col·laboració.

Doncs el meu correu es:

llevantada@gmail.com

El resum mensual el faig cada final de mes ,com bé dius. Excepte els mesos de juliol i agost , que els ajunto en un únic resum a principis de setembre.(tema vacances)

Si et va bé , puc passar-me un dia pel local de l'associació de veïns i així concretem més el tema.Quins dies hi esteu?

 
At 6:43 p. m., Anonymous Anónimo said...

Perfecte Sergi. Ja et diré alguna cosa d'aquí poc.

Salut,

David.

 

Publicar un comentario

<< Home