Meteorologia pas a pas

Un Blog per l'aficionat la meteorologia , obert i participatiu . per apendre i disfrutar.

sábado, marzo 01, 2008

Déficit pluviomètric evident des de fa un any i dos mesos.

En el període entre gener de 2007 i Febrer de 2008 ens trobem que a la majoria del territori català la precipitació total recollida esta per sota de la mitjana climàtica per aquest mateix període.

Aquestes dades , les podem plasmar en percentatges per saber quin % de precipitació s'ha recollit respecte a la mitjana . Valors d'un 100% volen dir que la precipitació observada és igual a la mitjana . Valors per sota del 100% vol dir que la precipitació ha estat per sota de la mitjana, i valors superiors al 100% que ha estat per sobre de la mitjana.

Per sobre dela mitjana destaca només la zona que envolta els Ports de Tortosa Besseit , en aquella zona hi ha un superhàbit evident del 139% respecte a la mitjana , i volta entre el 90 i 100% zones com la Part més planera del Baix Ebre , el Montsià , La Terra Alta i el Priorat.

Per contra , destaca la anomalia tan descarada de la zona del Pla de Lleida , on en % de precipitació respecte a la mitjana es situa només en el 48% per tant direm que no s'ha recollit ni la meitat de la precipitació esperada per aquest període.

En aquest mapa elaborat per en Sergi Corral Buela , utilitzant dades de Meteoclimatic, Servei Meteorològic de Catalunya i Atles Climàtic Digital de Catalunya podem veure aquestes anomalies negatives i positives en la totalitat del territori català.