Meteorologia pas a pas

Un Blog per l'aficionat la meteorologia , obert i participatiu . per apendre i disfrutar.

miércoles, febrero 20, 2008

Tres dies de precipitació consecutius que ens deixen poca pluja

De dilluns a Dimecres ens ha acompanyat el cel gris i el temps rúfol a tot el litoral i pre-litoral català .

Un xic de sud-est anticiclònic i un lleuger solc en alçada ens han dut pluges intermitents i ruixats generalitzats. Les quantitats han sigut en general poc abundants entre 5 i 20mm sumant tots tres dies ,però l'ambient quasi saturat d'humitat s'ha mantingut totes les jornades.

Radiosondatge Barcelona 19-2-2008:





Ahir dimarts vam tenir unes quantes hores de pluja mode spray , amb gotes de mida molt petites ,però que serveixen per empapar molt el terreny.Les boires han cobert les muntanyes litorals i pre-litorals tots aquests dies i les temperatures s'han frenat de forma considerable sense superar els 14ºC de màxima cap dia , mantenint l'ambient frescot.

Aquestes quantitats minses han tingut una destacada excepció a les terres de l'Ebre i massís del Ports . En aquesta regió amb el flux de SE carregat d'humitat,al topar amb aquesta serralada de 1.400m d'alçada n'hi ha hagut prou perquè l'efecte palanca faci la seva funció i deixi quantitats entre 50mm(Mas de Barberans) i 76mm (PN dels Ports ).Aquest mes de Febrer al Ports de Beseit ja superen els 130mm i segueixen sent l'únic indret català amb super hàbit de pluja.

Mentrestant aquest episodi de pluja ha tornat a deixar fora del seu radi d'acció al Pirineu,Pre-Pirineu i terres de ponent. En canvi si que ha plogut aigua beneïda,entorn als 10mm, a comarques cerealistes com La Segarra i l'Urgell.