Meteorologia pas a pas

Un Blog per l'aficionat la meteorologia , obert i participatiu . per apendre i disfrutar.

martes, abril 15, 2008

Tempestes de tarda molt intenses al Baix Empordà i La Selva (14-4-2008)

Aiguats i calamarsades afecten el Baix Empordà i La Selva


Durant el migdia i tarda del dia 14 d'Abril es van produir tempestes intenses al Baix Empordà i La Selva que ens molts casos van anar acompanyades de calamarsa. A partir de mitja tarda van baixar cap al sud i van arribar també al Maresme i Vallès Oriental.

En altura teníem aire fred suficient,-27ºC a 550hPa, per fer créixer bones tempestes on la humitat a diferents nivells i el vent ho permetessin.Entre la tramuntana que quedava al nord del Cap de Creus i el mestral de les terres de l'Ebre ,quedava una franja de territori entre el sud de l'Alt Empordà i el Maresme , on les condicions eren idònies per l'inestabilitat i la formació de tempestes.


*Humitat a la capa 500-100hPa (%) -Model MASS

Ja a partir de les 13:00 descarregaven els primers ruixats al Alt i Baix Empordà , cap a les dues ja mostraven certa intensitat , i cap a les tres descarregaven amb molta força al voltant de la zona de Llagostera,Calonge,Castell d'Aro i Palamós. Deixaven abundant calamarsa a llagostera i Calonge on en pocs minuts el terra va quedar ben blanc. A Llagostera es van superar els 80mm , a Castell d'Aro van arribar als 55mm i a Calonge als 36mm .


*Imatge radar SMC ,15:24 ,14-4-2008


Entre les 17 h i les 19 h les tempestes es van traslladar a La Selva marítima ,descarregant amb molta força a Tossa de Mar on es van recollir 35mm i la platja va quedar emblanquinada de calamarsa. Independentment també en aquest període de temps creixia un altre nucli de Precipitació al Vallès entre Llinars i Cardedeu , el qual es va desplaçar cap a Mataró i Llavaneres , deixant entre 5 i 8mm.



*Imatge radar SMC, 17:48 , 14-4-2008



*Webcam Tossa de Mar 14-4-2008

*Platja de Tossa de Mar ,foto: Fran Hervías.

I Per acabar dues fotografies de la tempesta vista des de Barcelona


*Fotos: Sergi Corral Buela