Meteorologia pas a pas

Un Blog per l'aficionat la meteorologia , obert i participatiu . per apendre i disfrutar.

viernes, marzo 17, 2006

Un altre cap de setmana inestable

Bon dia .... es prepara un altre cap de setmana de paraigues i de pelicula de tarda de dissabte jijiji.

La borrasca que es va gestar a primera hora d'ahir a las Açores avança a pas ferm cap a l'W de la Península . és una borrasca profunda amb una important massa d'aire fred i inestable a 500hPa .

aquesta es la situació d'avui a les 00Z:



A partir de demà dissabte , l'acostament de la pertorbació implicara , la girada de vents al S-SE, a les nostres contrades . Aquests vents de component marítim produiràn precipitacions a partir de migdia de Dissabte , quan una borrasca secundària es formarà entre les costes de València i les Illes Balears i ens escombrarà de Nord a Sud ,deixant al seu pas , precipitacions entre 10 i 20mm generalitzades .

Situació dissabte a les 06Z:




De cara a diumenge fins dimarts quedarà una situacio molt indefinida , però bastant inestable , així que els ruixats sovintejaràn sovint acompanyats de tempesta i calamarça,en alturà hi haurà un important matalàs fred a 500hPa ,amb baixes pressions relatives en superficie i aportacio bastant humida en superfície .

Altre aspecte a destacar serà el temporalet marítim de llevant el Diumenge al matí . l'Altura mitja de les onades podrà superar els 2,5m sobretot del Barcelonès en amunt i arribar als 3,5m a la Costa Brava .