Meteorologia pas a pas

Un Blog per l'aficionat la meteorologia , obert i participatiu . per apendre i disfrutar.

domingo, marzo 12, 2006

Exemple de Illa de Calor a Barcelona , 12-3-2006

Hola a tots/es avui us posaré un exemple de l'Illa de calor de Barcelona , amb unes quantes dades i un mapet explicatiu .

l'Illa de Calor és un fenòmen provocat per les mitjanes i grans ciutats ,les causes , basicament el l'activitat humana , siguin bé, cotxes , industries , emissions de xemeneies, emissios de vapor d'aigua i altres gasos a una temperatura alta , junt amb l'escalfor retinguda per l'asfalt i els edificis durant les hores diurnes. Aquesta escalfor/energia calorífica produïda, te una alta dificultat per dissipar-se ,més encara quan tenim inversions tèrmiques acusades i estabilitat atmosfèrica.

Lògicament , quan més lluny del centre de la ciutat , menys impacte d'aquesta illa de calor , així per les nits les minimes podràn baixar més decididament .

Aquest fenòmen a Barcelona agafa uns caires peculiars , ja que per una banda tenim 2 riu que passen per les afores de la ciutat i canalitzen aire fred de les planes interiors (Baix Llobregat i Vallesos),aportant més aire fred als barris perifèrics .

Per una altre banda tenim una serrelada litoral de 500m , una altitud ja respectable ,a aquestes altituds les entrades d'aire fred ja són molt eficients , i es deixen notar molt més que al centre de la ciutat (12m)

aquests 2 factors el que fan és accentuar encara més una illa de calor primària ,incrementatnt el gradient tèrmic entre el centre i les afores de la ciutat .

exemple d'avui dia 12-3-2006:

Barcelona Sants :11,5ºC
Barcelona Passeig de Gràcia:9,8ºC
Barcelona Diagonal :9,5ºC
Barcelona Sant Martí :8,6ºC
Barcelona Verdum; 7,5ºC
Barcelona Sant Andreu : 6,4ºC
Observatori Fabra: 6,2ºC

Mapa explicatiu del fenòmen , en diferencia de ºC partint d'un punt "0"

4 Comments:

At 8:13 p. m., Anonymous Anónimo said...

Segi, molt interessant aquest article de l'illa de calor a la ciutat comtal i en general tot el blog. El segueixo cada dia. Aviam si puc i amb una mica de temps preparo el meu. Salut.

Luis. -Isobara-

 
At 7:24 p. m., Blogger Quim said...

Tot un mon això de l'illa de calor, i sino que li diguin al Gerard, je je!!

Ei, Sergi, t'has currat un blog molt xulo. L'he enllaçat des d'el meu.

 
At 9:43 p. m., Blogger Sergi Corral Buela said...

merci Quim , jo també et tinc enllaçat jiij

 
At 8:51 p. m., Anonymous Anónimo said...

Em pareix molt bé l'article Es molt interasnt i crec que també molt important.

 

Publicar un comentario

<< Home