Meteorologia pas a pas

Un Blog per l'aficionat la meteorologia , obert i participatiu . per apendre i disfrutar.

viernes, agosto 17, 2007

Temperatura del mar fresca

Aquest estiu tan moderat s'està traduint en una temperatura del mar molt frenada a tota la costa catalana.

De moment a principis d'agost es van donar les temperatures màximes de l'aigua ,a la Costa Daurada on Cambrils marcà 25,8ºC , i a Barcelona on s'assolien els 25,6ºC. Mentrestant a la Costa Brava la temperatura era uns 2-3ºC més baixa , l'Estartit a dia 1 d'Agost enregistrava 22,9ºC .

Les entrades de tramuntana de juny i juliol van frenar en el seu dia una pujada més continuada , després els vents i corrents de garbí , degut a coriolis i a l'Espiral de Eckmann , van fer aflorar aigües fondes més fredes cap a la costa , això si molt netes i transparents.

Els últims temporals de pluges han aportat molta brutícia i sediments de les rieres i rius al mar , a part d'aigua dolça , per tant la qualitat de les platges ha empitjorat i la temperatura de l'aigua ha tornat a recular .

Amb les tramuntanes de les spròximes setmanes i la baixada tèrmica generalitzada poques pujades de temperatura del mar es poden esperar ,sembla que els banys d'últims d'agosts serán ben refrescants.

1 Comments:

At 11:25 p. m., Anonymous Anónimo said...

Bones!

Ja era hora que hi hagués alguna cosa nova... jeje ;-P

La temperatura del mar, tot i no ser cap exageració, deu ni do com reactiva les tempestes... i pel que sembla, la setmana vinent pot ser que en faci algunes de les seves...

A veure com es mourà la situació.

Salut!

 

Publicar un comentario

<< Home